Schack som pedagogiskt verktyg

Jag har 15 års erfarenhet av hur man använder schack som ett sätt att träna sociala och intellektuella färdigheter. Jag kan ge råd till allt ifrån hur man ska organiserar schackverksamheten på skolan, till att ge utbildningar i schackinstruktion för pedagoger. Kontakta mig och berätta om ert behov och ert önskemål så finner vi en lösning.

Föreläsningar och föredrag

Jag är en van föredragshållare som har hållit allt ifrån populärvetenskapliga föredrag om Artificiell Intelligens, till mer schackrelaterade om schack som pedagogiskt verktyg, schackspelets historia, hur man hjälper sitt barn att bli bra i schack, och hur man tränar världsmästaren.

Företagsevent

Varför inte anordna en underhållande och utvecklande kick-off där deltagarna får ta del av schackspelets mysterium, får lära sig att spela schack, får spela sin första turnering och får sin första schackmedalj? Jag designar upplägget efter era önskemål.

Schackträning

Jag har lärt ut schack på alla nivåer, allt ifrån barn på dagis till ett tjugotal stormästare med världsmästaren Magnus Carlsen i spetsen. Mina tre mål med träningen är att den 1) ska motivera 2) ska utveckla eleven 3) den ska ge verktygen för hur man kan utvecklas på egen hand. 

Träningskväll

I samarbete med arrangören tar jag fram ett kvällsupplägg som kan bestå av föredrag, schackträning, simultan- och/eller blindschackuppvisning. Temat på träningen/föredragen kan vara ”Världens bästa träningsmetod!”, ”Hur blir jag bättre i schack?”, ”Moderna träningsmetoder”, ”Träna som världsmästaren”. En tretimmars kväll kostar 6 000 kr ex. moms, samt omkostnader.

Träningsläger

Jag har arrangerat och agerat ledare på hundratals läger på olika nivåer. Antingen är jag med och agerar tränare, eller är jag även med och designar lägret och leder det. Hör av er så diskuterar vi.

En-en-träning

När jag tar mig an en ny privatelev börjar vi alltid med att identifiera vad eleven behöver träna på, därefter kommer jag med förslag på träningsmetoder och träningsupplägg. Ofta kompletteras detta med träning en gång i veckan eller annan regelbunden avstämning.

Grundpaketet: Vad behöver jag träna på? Hur ska jag träna?

Du skickar minst tre partier som du analyserat och kommenterat. Vi har ett första digitalt möte. Därefter tar jag fram ett förslag på träningsmetoder och träningsupplägg. Du testar upplägget, jag skickar uppgifter, vi kommunicerar hur det går, var på vi har ett nytt digitalt möte för att stämma av och redesigna upplägget. 4 200 kr ex. moms

  • Design av träningsupplägg Betalt per timme: 750 kr ex. moms
  • Träning via nätet Betalt per timme: 750 kr ex. moms

Digital träning

Träning via nätet har samma taxa som en-till-en-träning. Jag har olika digitala lösningar till mitt förfogande, och vi väljer utifrån vad som passar dig bäst.

Videokurser

Jag har tagit fram videokurser om fem filmer i varje som ger dig grunderna för hur jag ser på schackträning, samt tränar olika delar av schack. Kurserna kostar 150 kr styck.

  • Schackspelarens grundträning
  • Hur blir jag en schackmästare?
  • Hur lär jag mitt barn schack på fem lektioner?
  • Fem knep som gör att du vinner i Schack4an!
  • Grunden för öppningen
  • Grunden för mittspelet
  • Grunden för slutspelet